x

Manifest på turné

Manifest på turné

Manifest On Tour drar igenom Sverige igen. Vid varje stopp får lokala band chansen att tävla om att öppna tioårsjubilerande Manifestgalan inför ett fullsatt Nalen den 3 februari 2012. Banden får också chansen att träffa delar av den nationella musikbranschen, få sin spelning bedömd samt ett möte med skivbolag och förlag.

Manifest skapades för att uppmärksamma och premiera artister kontrakterade på oberoende skivbolag. På galan delas priser ut till årets bästa musiker inom en rad olika kategorier och genrer, bland annat bästa singer-songwriter som förra året vanns av The Tallest Man On Earth (bilden). Bakom arrangemanget står SOM, Svenska Oberoende Musikproducenter och studieförbundet Sensus.

– Sensus har mer än 1500 band som spelar varje vecka i våra replokaler. Många av dem har spelat i flera år och vill nå ut till en större publik. Genom Manifest On Tour hjälper vi dem att lyckas med det. Vi ger dem kunskap och ser till att de möter rätt personer, säger Magnus Pejlert, musikansvarig på Sensus studieförbund.

Manifest On Tour besöker åtta städer och i varje stad arrangeras showcase, seminarium och coachning.

Städer som besöks av Manifest On Tour.

5/11 – Ungdomens Hus, Eskilstuna

12/11 – Kårhuset, Piteå

19/11 – Dunkers Kulturhus, Helsingborg

20/11 – Ungdomshuset 035, Halmstad

26/11 – Arena Satelliten, Sollentuna

27/11 – Pipeline, Sundsvall

3/12 – Musikhuset, Växjö

4/12 – Skylten, Linköping

2/2 – Final, Manifestgalan på Nalen, Stockholm


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA