x

Saade har sålt mest i år

Saade har sålt mest i år

Eric Saade är årets hittills mest säljande manliga skivartist i Sverige. Hans debutalbum "Saade Vol 1" har sålt över 50 000 exemplar, enligt musiknyheter.nu. Singlarna "Popular" och "Hearts In the Air" tillhör årets största hits och albumet har legat topp 10 på Topplistan i 14 veckor.

Snart kommer uppföljaren "Saade Vol 2" och den 2 november släpper schlagerstjärnan första singeln "Hotter Than Fire" från kommande albumet. På singeln får Saade hjälp av den amerikanska sångerskan Dev.

Devs senaste singel "In The Dark" ligger just nu etta på Billboard Dance/Club Play Songs. När Eric för ett tag sedan besökte England fick han se videon till Devs förra singel "Bass Down Low" (Topp 10 i UK) och tog därefter kontakt med sångerskan. Dev fick höra en tidig demo till "Hotter Than Fire", som Eric skrivit tillsammans med Jason Gill och Julimar Santos, och tackade ja direkt till förfrågan om hon ville vara med på låten.

– Det är en låt som visar ganska tydligt vart jag är på väg. Jag älskar electro-pop och känner att jag är mitt i utvecklingen av att börja hitta det jag vill göra.  Att Dev ville vara med blev pricken över i, då hennes "rap-sångiga" stil passade perfekt till låten. Hon gjorde den sexig, säger Saade i ett uttalande inför singelsläppet.

Albumet "Saade Vol 2" släpps den 30 november.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA