x

Nada Surf släpper nytt

Nada Surf släpper nytt

Ni kanske minns Nada Surf, 90-talet och klistriga monsterhitten "Popular"? Nåväl, Nada Surf har faktiskt fortsatt att släppa skivor ända sedan dess, även om de kanske fortfarande innehar en vis one-hit-wonder-status.

Nu är det hur som helst dags för deras första skiva med egenproducerat material på fyra år. I början av nästa år kommer uppföljaren till senaste fullängdaren "Lucky" från 2007.

Sångaren Mattheew Caws berättar att på nya skivan vill de bevara soundet från replokalen.

– Vi har alltid spelat lite snabbare och lite hårdare live, för att sedan spela aldrig så försiktigt i studion. Så med det här albumet gjorde vi ett medvetet beslut att försöka bevara hur det kändes i replokalen, när man spelar med den där nya-låtenergin. Bara omfamna det och inte oroa sig för att att överdriva. Sluta tänka så mycket helt enkelt.

Förra året släppte bandet en cover-skiva vid namn "The Weight Is  A Gift" där de tolkade låtar av bland andra Depeche Mode och Kate Bush.

Nya albumet "The Stars Are Indifferent To Astronomy" släpps den 23 januari nästa år och efter det följer en Europa-turné som inte verkar ta sig till Sverige, än så länge.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA