x

PJ Harvey strömmar konsert

PJ Harvey strömmar konsert

Ikväll har fans från hela världen chansen att följa den utsålda konserten via en stream på PJ Harveys hemsida.

Det är den andra av två utsålda kvällar på Royal Albert Hall och sångerskans sista UK-show för i år. För ett tag sedan gästade Harvey Filadelfiakyrkan i Stockholm och GAFFAs Mathias Skeppstedt var på plats:

"Vi får hela nya skivan plus en b-sida från singeln, en låt från Uh Huh Her, fyra från White Chalk och två gamla favoriter från To Bring You My Love och en från Is This Desire. Och just de andra låtarna sticker verkligen ut då PJ har lite mer att arbeta med där.

Innan konserten var jag väldigt tveksam till lokalen men nu när konserten är över kan jag inte tänka mig en bättre lokal för de här låtarna. Inramningen var perfekt och allvaret på scenen fungerade utmärkt utan en skrålande bar i bakgrunden och den sittande publiken lyssnade verkligen på låtarna och för första gången i Stockholm var det ingen som skrek ut låtönskningar. Helt underbart."  Läs hela recensionen här.

Tidigare i år kammade PJ Harvey hem Mercury Prize för andra gången i sitt liv. Det gör henne unik, då ingen annan har lyckats stå som vinnare två år. Första gången var 2001 med albumet "Stories from the City, Stories from the Sea". Den här gången vann hon juryns hjärtan med "Let England Shake", som kom ut 14 februari i år.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA