x

Augustifamiljen med ny signatur

Augustifamiljen med ny signatur

Augustifamiljen är i full gång att repa inför årets säsong av På Spåret. Artistlistan är släppt och nu jobbar de med att ta fram låtar och arrangemang åt alla artister. Vilka låtar som dyker upp får inte avslöjas, med ett undantag – i år blir det en ny signaturmelodi.

– Det är en revolution, det var en revolution redan för två år sedan när de bytte programledare och det här är nästa stora steg, säger Stefan Sporsén, kapellmästare.

Augustifamiljen har haft önskemål om att byta signaturmelodin sedan de tog över som husband för två år sedan men melodin är det enda som hängt med sedan starten 1987. Men inför årets säsong tyckte redaktionen att det var dags att förnya sig.

– Kan du nynna den gamla signaturmelodin? Jag har aldrig träffat någon som kan det. Den nya fastnar lättare, folk kommer att kunna nynna på den, säger Lars-Erik "Labbe" Grimelund, trummor och sång.

– Den har samma sound men en helt ny melodi så det ska bli spännande att se om folk där hemma kommer att kasta popcornen i soffan eller vad vi får för reaktioner, säger Stefan Sporsén.

Förutom en ny signatur har Augustifamiljen inför premiären den 25 november tagit ut årets artister och är nu mitt uppe i pusslandet med vilka låtar som ska framföras och hur.

– Vi väljer gärna artister som kanske inte är så kända för gemene man. Vi har ett gyllene tillfälle att bombardera publiken med det som vi tycker är bra men vi måste samtidigt försöka få med en blandning av genrer och artister, säger Stefan Sporsén.

I år får publiken se bland andra Idiot Wind, The Tallest Man on Earth, Adiam Dymott, Olle Ljungström, Freddie Wadling och Salem al Fakir. Augustifamiljen försöker välja covers som både passar artisterna men också utmanar dem.

– Ibland är det väldigt svårt. Det får inte bara vara smal pop och rock. Det kan inte vara så att de äldre tittarna lämnar tv-soffan när det kommer musik. Men vi är väldigt nöjda med årets artister, säger Stefan Sporsén.

– Det ska verkligen bli spännande att jobba med Kristian Matsson, som kallar sig The Tallest Man On Earth, han är så fantastiskt bra. Sen blir det en utmaning att spela tillsammans med Olle Ljungström, säger Daniel Gilbert, gitarr och sång.

– Olle ja, det ser jag fram emot. Jag har alltid gillat honom och så har vi hittat rätt låt till honom, en t… NEJ vänta glöm det, det får jag ju inte berätta, tillägger Simon Ljungman, gitarr och sång, som precis anslutit till repetitionen.

Många känner kanske igen er som Håkan Hellströms kompband, när får vi se Håkan i På Spåret?

– Han kommer aldrig att komma. Han vill göra sin egen grej och gör det, han behöver inte göra något annat, säger Oscar Wallblom, bas och sång.

Säsongspremiären av På Spåret sker på SVT, 25 november.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA