x

Gwar-gitarrist död

Gwar-gitarrist död

Metalsucks.net rapporterar att Cory Smoot, gitarrist i det legendariska monster-metallbandet Gwar har hittats död av sina bandmedlemmar i morse när de förberedde sig för att korsa den kanadensiska gränsen. Smoot scenalias var Flattus Maximus.

Dave Brockie från gruppen har skrivit öppet brev om det inträffade:

"Det är med en känsla av djup förlust och tragedi som medlemmar i GWAR måste meddela bortgången av deras gitarrist och älskade vän Cory Smoot, även känd som Flattus Maximus för tusentals fans världen över. Cory hittades avliden i morse när bandet skulle ta sig över gränsen till Kanada. Det finns inga uttalanden om dödsorsaken ännu. Medlemmarna i GWAR är helt chockade och förkrossade över det som hänt. I nuläget finns inget uttalande om GWARs fortsatta nordamerikanska turné blir av eller inte, inte heller finns det några uppgifter om långsiktiga planer. Just nu vill vi bara hantera förlusten av vår kära vän och broder, en av de mest talangfulla gitarrister inom metall idag. Vi ber våra fans och media att visa respekt för vår önskan om personlig integritet för de som har drabbats av denna fruktansvärda förlust. En fullständig redogörelse kommer att komma under de närmaste dagarna, under tiden kan du sända dina tankar och böner till Cory och hans familj och alla de människor som älskar honom".

Trash-metalbandet har ett sverigebesök inplanerat, med en konsert i Göteborg, 28 januari, och en i Stockholm, 30 januari, men det är nu oklart om dessa blir av.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA