x

A Heavy Feather drar på turné

A Heavy Feather drar på turné

A Heavy Feather, David Sandströms soloprojekt, drar i december på turné med sitt debutalbum. Det är städerna Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå som kommer gästas av den gamle hardcoreikonen.

Debutskivan med det långa namnet "You're The Lotion on Darkness Knuckles As It Punches Light In The Face" kom i oktober och fick ett medelbetyg av GAFFAs Hans Larson:

"Melodierna saknar spets och den vidsynta, kreativa produktionens glans faller bort i ett stort virrvarr av inte sällan färglösa toner. Vilket är synd, för låtarna är både kaxigt egna och omsorgsfullt utsmyckade." Läs hela recensionen här.

Enligt pressutskicket har albumet genererat två läger: "inte förstå" eller "pur kärlek". I en intervju med GAFFA berättade David Sandström om hur han brukar förbereda sig inför spelningar genom att vara ganska tyst timmen innan och att han egentligen inte är så förtjust i att spela live.

– Jag har blivit mer av en innekatt. Jag föredrar att sitta i studion. Man kliver upp med idén att göra det här i dag. Och så gör man det. Man är som en liten Gud. Det är en sån skillnad på det och allt annat i livet, som öppettider och hur lång tid det tar att cykla genom stan.

På turnén har A Heavy Feather även med sig Christian Gabel (bob hund) och Calle Olsson (The Bear Quartet, Paper) samt en "monstruös ljusshow och dekor".

A Heavy Feather spelar på följande datum i december:

11 december - Stockholm, Södra Teatern
12 december - Göteborg, Hagakyrkan
15 december - Malmö, Inkonst (Teatern)
17 december - Umeå, Sagateatern

Biljetterna släpps tisdag 8 november klockan 10.00 och finns från och med då att köpa via GAFFA.se/live.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA