x

Sulo & Idde gör teater

Sulo & Idde gör teater

Idde Schultz och Sören "Sulo" Karlsson ska göra en musikteaterversion av deras senaste album "Kocksgatan revisited", baserad på Ernst Brunners roman från 1991. När albumet släpptes i september fick det sval kritik från GAFFAs Magnus Sjöberg:

"Svensk poprock som den låtit sedan slutet av 80-talet, utan förnyelse, utan kraft, blott den rutinmässiga standardschablonen. Det känns liksom att man kan det här efter ett par låtar; den eventuella nyfikenheten strimlas och offras till stereotyperna som haglar. Fast det finns alldeles säkert en marknad för det här också." Läs hela recensionen här.

Detta är inte första gången duon gör musik tillsammans. De träffades genom den gemensamma vännen Staffan Hellstrand och släppte förra året albumet "Ur ett brev" med tonsatta dikter av Per Ragnar. Idde Schultz har tidigare ett förflutet som soloartist och som medlem i banden Docenterna och Hovet. Sören "Sulo" Karlsson har bland annat spelat i The Diamond Dogs.

"Kocksgatan Revisited" går upp den 11 november på Boulevardteatern i Stockholm och spelas sedan under november och december.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA