x

Korallreven strävar efter det storslagna

Korallreven strävar efter det storslagna

Om du Googlar "korallreven" hittar du otaliga artiklar om en magiskt vacker, snart utrotad havsmiljö. Men bland sökresultaten hittar du också Marcus Joons och Daniel Tjäders musikaliska samarbete. Vackert som ett korallrev, men lyckligtvis inte utrotningshotat.  

Korallreven har skapat sig en gedigen fanskara med sin atmosfäriskt drömska balearicdoftande pop och är nu aktuella med sitt efterlängtade debutalbum "An Album By Korallreven", vilket de jobbat med sedan de inledde sitt samarbete sommaren 2009: 

– När vi väl satte igång satte vi oss och skissade upp nästan hela albumet, och jobbade sen med låtarna separat, men det fanns hela tiden en dramaturgi, berättar Marcus Joons.

En efter en har singlarna sedan släppts och tagits emot väl, vilket gör Korallreven till relativt lugna debutanter. I väntan på släppet av skivan, som varit färdig sedan i våras, har tre mixtapes fyllda med remixer funnits tillgängliga för gratis nedladdning, vilket rönt dem uppmärksamhet på bloggar världen över.

Vad Marcus Joons istället oroar sig för när GAFFA träffar honom är det faktum att Korallreven livedebuterar senare i år, då de ger sig ut på en världsomspännande turné. Den mesta tiden ägnas därför just nu åt att repa och paketera Korallreven för scenen. De vägrar vara "lata och bara ha backtracks", ambitionerna är större än så. 

– Vi vill ta låtarna vidare och göra dem rättvisa, säger Joons. 

Tvivel och osäkerhet får Joons att låta anspråkslös när han säger att förhoppningen är att det tillsammans med videoprojektioner och ljussättning ska bli "storslaget och magiskt". Med en debut som "An Album By Korallreven" är det knappast omöjligt. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA