x

Döden stoppar inte Gwar

Döden stoppar inte Gwar

Det var i början av november som det satiriska trash metal-bandet Gwars gitarrist Cory Smoot hittades död av sina bandkamrater i turnébussen. Nu har bandet bestämt sig för att fortsätta turnén utan honom.

– Även om det frestar att åka hem, krypa ihop i fosterställning och sörja, kan vi inte göra det. Cory skulle vilja att vi fortsatte och skulle bli förbannad om vi inte gjorde det, förklarar bandet för The Guardian.

Cory Smoot började spela i Gwar 2002, då han tog över karaktären Flattus Maximus, en roll som tidigare axlats av en rad andra gitarrister. I och med hans död har bandet nu bestämt sig för att ta avsked av karaktären.

– Flattus har beslutat att återvända till sin älskade "Planet Home", och kommer aldrig mer tillbaka till denna lerboll till planet igen, hälsar bandet.

Bandet spelar i Sverige den 28 januari på Trädgårn i Göteborg och den 30 januari på Klubben, Fryshuset i Stockholm.

Gwar bildades 1985 i Richmond, Virginia, och var länge ledande i skräckrock-världen. Mest kända är de kanske för sina skräckinjagande kostymer, vulgära låttexter och spektakulära scenframträdanden. I somras uppträdde de på Sweden Rock Festival.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA