x

Åter till Knarrholmen

Åter till Knarrholmen

I dag meddelar arrangörerna att det blir en andra omgång av festivalen på Knarrholmen, den lilla ön i Göteborgs skärgård som ligger tolv minuters båtfärd från fastlandet. Sommarens upplaga blev lyckad och fick besökssiffror som arrangörerna hade räknat med. Då uppträdde artister som Anna Järvinen, Marit Bergman, Syket, jj, Ikons, Katakomb och Palpitation.

Knarrholmen äger rum den 25 och 26 maj nästa år och biljetter till festivalen och de eftertraktade stugorna släpps den 28 november. De första artistbokningarna kommer att presenteras inom kort.

GAFFA fanns på plats förra året och pratade då med en av arrangörerna, Elin Hedman. Hon berättade då att musiken på Knarrholmen tangerar Way out Wests inriktning, även om de skalat bort alla hiphop-element och världsmusik. Idén med att hyra ut stugplats på ön gjorde också att en äldre publik hittade dit.

– Vi ville nå en äldre publik som vill festivala men inte tälta och det känns som att vi har nått den nivån. När vi kollar på biljettstatistik så ligger medelåldern på 27 år. Samma som Way out West.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA