x

Ryan Adams hos Skavlan

Ryan Adams hos Skavlan

I veckan är det dags för Ryan Adams att gästa Sverige. Utsålda spelningar i Göteborg, Uppsala och Malmö är inbokade och även ett besök hos Skavlan i SVT på fredag står på schemat. När den amerikanske singer-songwritern släppte sitt nya album "Ashes & Fire" i oktober gick den rakt in på topplistans tredjeplats – hans hittills högsta listplacering i Sverige.

En del av reaktionerna på albumet har handlat om att det skulle vara hans bästa sedan solodebuten "Heartbreaker" från 2000 samt att han tagit en ny riktning. När GAFFA intervjuade Ryan Adams i oktober var han oförstående till kritiken och tyckte själv att skivan inte är olik något annat album han gjort.

– Liksom, jag lyssnar på bandet Satyricon och då vill jag inte höra "Dark Medieval Times" igen, de har redan gjort den skivan, förstår du vad jag menar? Jag längtar efter föränderlighet i en artists katalog för att det betyder specifikt att det kommer finnas variation inuti en stil som jag redan tycker om. Men samtidigt förstår jag att om man tycker om ett band vill man nog inte ett de går och gör en disco-skiva eller något sånt. Läs hela intervjun här.

GAFFAs Mathilda Dahlgren recenserade albumet och gav det fyra av sex stjärnor i betyg:

"Senaste verket Ashes & Fire har många likheter med förra Cardinology, passionen har tonats ned, till förmån för vemodet – en visserligen vacker men stilla sövande samling sånger, utan riktigt gripande melodier. Tryggt och ombonat, ibland med Norah Jones stämma i bakgrunden. Ändå behövs ett lyft, en inflikad kontrast här och där, för att inte låtarna ska flyta in i varandra." Läs hela recensionen här.

I morgon kommer GAFFA finnas på plats för att recensera Ryan Adams spelning i Uppsala.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA