x

Osäker framtid för Fucked Up

Osäker framtid för Fucked Up

Det kanadensiska hardcore/punkbandet Fucked Up spelade nyligen på ett fullsmockat Debaser, samma dag kunde Spinner berätta att bandets framtid är väldigt oviss. 

Damien Abraham, eller Pink Eyes som han kallar sig, förklarar i Spinners intervju att han inte klarar av att turnera längre.

— Jag önskar vi kan hitta en fungerande lösning där Fucked Up kan åka på turné antingen som ett helt band eller i samarbete med andra band.

Tidigare i år släppte bandet "David Comes to Life", en hyllad rockopera i fyra akter som GAFFAs David Winsnes beskrev som en av tidernas mest ambitiösa platta:

"Om du gillade The Chemistry of Common Life, om du tyckte att det var en av modern tids bästa hardcoreskivor. Då. Du har förmodligen aldrig tänkt att du vill ha något ännu större, eftersom tanken är orimlig. Men David Comes To Life fyller icke-behovet…"

Läs hela rescensionen här

 
Fucked Ups frontman är inte helt säker på ifall han ska hoppa av eller inte, men kan däremot bekräfta att bandet tar en längre paus så fort pågående turné är över. Abraham förklarar att efter snart tio år som band finns det inte så mycket att prata om längre. 

— Det rör till det i huvudet på en och jag tror det är därför vi behöver den här pausen. Särkilt jag, det är jag som håller på att tappa det mest.

GAFFAs Tomasz Swiesciak var på Debaserspelningen och gav den fyra av sex stjärnor. Läs recensionen här


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA