x

D'Angelo till Sverige

D'Angelo till Sverige

Det har gått tio år sedan världstjärnan släppt någon ny musik, stått på scen eller gjort intervjuer. Istället har Michael "D'Angelo" Archer det senaste decenniet kämpat mot drog- och alkohoproblem, dömts för att ha kört vårdslöst och blivit anhållen för sexköp. Men nu är han tillbaka, och det med en efterlängtad Europaturné med start i Sverige. Torsdag 26 januari 2012 står D'Angelo på Filadelfiakyrkan i Stockholm. 

Releasen av solodebuten "Brown Sugar" i 1995 och uppföljaren "Voodoo" i 2000 som belönades med två amerikanska Grammys, har gjort att Michael "D'Angelo" Archer har hyllats som en av pionjärerna inom neo-soulen. Med influenser från Marvin Gaye, Stevie Wonder, Prince, Curtis Mayfield och Al Green har D'Angelo banat väg för en ny era av r&b och soul. Och tack vare hans starka liveuppträdanden har D'Angelo byggt upp en massiv skara fans.

D'Angelo har den senaste tiden sysselsatt sig mid gästinhopp på andra artisters låtar, som i "Believe" med Q-Tip i albumet "The Renaissance", men arrangören Harry Byrne säger i en intervju med Dagens Nyheter att ett nytt album med eget material släpps inom kort.

Biljetterna för Stockholmskonserten släpps på fredag 11 nov klockan 11.  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA