x

Melissa Horn har sålt platina – igen

Melissa Horn har sålt platina – igen

Melissa Horn har gjort det igen. Precis som hennes två tidigare album har nu även det senaste från i år, "Innan jag kände dig", sålt platina. I kväll gästar hon Skavlan i SVT där hon kommer framföra låten "Du är nog den" från albumet.

Guld- och platinacertifikat delas ut av skivbolagens egen branschorganisation IFPI. För album ligger antalet sålda exemplar på 20 000 för guld och 40 000 för platina. Även Melissa Horns debutalbum "Långa nätter" från 2008 och "Säg ingenting till mig" från 2009 har sålt platina.

Melissa Horn är född 1987 och debuterade som artist våren 2008. Under hösten har hon turnerat i Norge, Danmark och Sverige, med bland annat fyra utsålda konserter på Cirkus i Stockholm.

GAFFAs Magnus Sjöberg gav "Innan jag kände dig" fyra av sex stjärnor i betyg:

"Den som tidigare avfärdat Melissa Horn för att hon låter för mycket Lars Winnerbäck kommer inte heller att falla för Innan jag kände dig. Men det kommer alla som gillar Melissa Horn att göra. Det finns många likheter med hennes tidigare album, för att citera henne själv "...lusten är svår att ändra på". Det är fortfarande texter om relationsförhållanden och rätt rak och ordinär popmusik. Men det funkar ju. Och funkar bra." Läs hela recensionen här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA