x

Rihanna samplar Metallica

Rihanna samplar Metallica

Nyligen Sverigeaktuella Rihanna är redo för en ny skiva. Den 21 november släpps "Talk That Talk" digitalt, producerad av bland andra Dr. Luke och The-Dream och som innehåller gästinhopp av Jay-Z i låten "Talk That Talk". 

Stjärnan kommer även att släppa en deluxe-version med tre bonuslåtar. Bland dem finns den onekligen intressanta "Red Lipstick", vars intro består av en sampling från Metallicas gitarriff på låten "Wherever I May Roam" för att sedan innehålla sampling från dubsteplåten "Saxon" av Chase and Status

Skivans första singel "We Found Love" blev snabbt topplistelåt på amerikanska Billboardlistan och följs snart upp med nya singeln "You Da One". Redan nu kan du lyssna på smakprov från alla låtar från den nya skivan. 

Under Sverigebesöket genomfördes endast en av tre spelningar, detta på grund av utmattning. GAFFAs Özgür Kurtoglu var på plats när Rihanna framförde sin enda konsert i Globen:

"När det hålls till det förvånansvärt uppiggande och helt elektroniska partyhumöret Calvin Harris satt ribban på, som i den bättre foran av hennes hits ("Disturbia", eller "S&M" när Rihanna gnider sig iklädd läderteddy mot en ung tjej ur publiken som fnittrar av förtjusning, eller inledande "Only Girl (In The World)"), är det en helt enastående och livlig show där Rihanna visar vilka höjder en riktigt bra röst kan föra en till." 

Läs hela liverecensionen här. 

 

"Talk That Talk" är världartistens sjätte album. Albumet dessförinnan "Loud" recenserades av GAFFAs Ametist Azordegan:

"Rihanna blandar Enya-influerade kärleksballader med anspråkslösa Lady Gaga-hits och popblandat karibiskt med ljummet toasting. Det sistnämnda som i ett forcerat försök att göra anspråk på något eget."

Läs hela recensionen här. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA