x

Prisade artister till Umeå Open

Prisade artister till Umeå Open

Umeå Open presenterar idag fyra nya artister till 2012-års upplaga av inomhusfestivalen. Förutom Thåström kommer nu Anna Ternheim, Deportees, Den Svenska Björnstammen och spanska Che Sudaka spela på den norrländska festivalen. 

Anna Ternheim har utsetts till bästa nykomling och bästa kvinlliga artist två gånger och belönats med ett flertal grammisar för hennes talang. Den 28 oktober släpptes hennes fjärde album "The Night Visitor", och spelningen på Umeå Open kommer vara ett av stoppen på hennes vårturné. 

Deportees och Den Svenska Björnstammen är bägge nominerade i årets GAFFA-pris i kategorierna Årets svenska band respektive Årets svenska hit. Deportees har nyligen påbörjat sin Sverigeturné i samband med släppet ""Islands & Shores" och biljettrycket har varit så stort att arrangören fick sätta in en extrakonsert i Stockholm. 

Den Svenska Björnstammens vann fjolårets GAFFA-pris i kategorin Årets svenska nykomling. I år är de nominerade med singeln "Vart jag mig än i världen vänder". 

Spanska Che Sudaka är festivalens just nu enda utländska band. Deras senaste album "Tude é possible" har belönats med flera priser i Spanien. 

Umeå Open 2012 kommer vara det 15:e arrangemanget av Umeå Kulturförening Humlan. Festivalen kommer att äga rum 26-31 mars. Redan nu kan du köpa biljetter till Thåströms konsert torsdag 26 mars på festivalens hemsida. 

Gå in här för att rösta för att rösta på GAFFA-priset.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA