x

Radiohead släpper live-dvd

Radiohead släpper live-dvd

Radioheads studiospelning från BBC-programmet "From the Basement" i somras släpps nu på dvd och Blue-Ray, skriver bandet på sin hemsida. Britterna framförde då sitt senaste album "The King of limbs" i sin helhet.

Dvd:n kommer även att innehålla de outgivna låtarna "The Daily Mail" och "Staircase", samt singeln "Supercollider". Med filmen följer också en 32 sidor lång inbunden bok. Hela paketet går nu att beställa på bandets hemsida för leverans lagom till jul, men det kommer även att släppas i butik, dock först i slutet av januari.

Radiohead bildades i England i mitten på 80-talet och rönte stora framgångar under 90-talet med album som "Pablo Honey" (1993), "The Bends" (1995) och "OK Computer" (1997). 2007 uppmärksammades bandet världen över när de släppte sitt sjunde album "In Rainbows" för nedladdning på sin hemsida och lät människor själva bestämma hur mycket de ville betala för det.

Tidigare i år belönade GAFFAs David Winsnes "The King of limbs" med fem av sex stjärnor i betyg:

"The King of Limbs är melodiöst en elektroniskt vibrerande blandning av Kid A, Amnesiac och In Rainbows. Men med ett djup som drar ned trion i ett svart, bottenlöst hål. Det är en skiva som behöver tid att gro. När – om - den väl slår rot förändrar den din syn. Inom musiken anses The King of Limbs symbolisera människans upplysning ur mörkret." Läs hela recensionen här.

Radiohead åker på turné i USA i början av nästa år.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA