x

Vince Neil dömd till böter

Vince Neil dömd till böter

Vince Neil har genom sin advokat erkänt sig skyldig för en mindre företeelse som inträffade i Las Vegas tidigare i år, rapporterar AP. Den handlade om en konfrontation mellan honom och ex-flickvännen Alicia Jacobs på Las Vegas Hilton den 24 mars. Mötley Crüe-sångaren har erkänt att han pekat och svurit åt Jacobs och två av hennes vänner.

Åtalet handlade bland annat om att Neil skulle ha petat sitt finger i Jacobs bröst under konfrontationen, något Jacobs tidigare sagt till polisen att hon fick ett blåmärke av. Neil själv har hävdat att han aldrig rörde vid henne. Las Vegas-domaren Melissa Saragosa valde dock att inte fälla honom på den punkten. Han ska däremot betala 1000 dollar i böter för förargelseväckande beteende.

Åklagaren valde att lägga ner den andra åtalspunkten om misshandel i utbyte mot att Neil erkände sig skyldig på den första. Där kunde Neil riskerat upp till ett års fängelse och 2000 dollar i böter om han hade fällts.

Konfrontationen med Jacobs inträffade mindre än en månad efter det att Neil suttit av tio dagar på Clark County-fängelset för att ha kört full i sin svarta Lamborghini i juni 2010.

Vince Neil är sångare i det amerikanska heavy metal-bandet Mötley Crüe. Bandet var som allra störst på 80-talet med hits som "Kickstart My Heart", "Shout At The Devil" och "Girls Girls Girls", men de är minst lika kända för sin vilda livsstil som finns väl dokumenterad i boken "The Dirt: Confessions Of The Worlds Most Notorious Rock Band" av författaren Neil Strauss.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA