x

The Big Pink släpper nytt album

The Big Pink släpper nytt album

Shoegazeelektroduon i The Big Pink meddelar att en ny skiva är på väg. Den 16 januari släpps albumet "Future This" och kommer bli uppföljaren till debuten "A Brief History of Love" från 2009. "Future This" är tio spår lång och bandet har hunnit släppa två singlar som smakprov på vad som komma skall, låtarna "Stay Gold" och "Hit the Ground (Superman)".

I mitten av veckan släppte bandet videon till den sistnämnda singeln.

I och med albumsläppet beger sig bandet ut på turné i England. Tidigare har gruppen bland annat varit och spelat på Coachella Festival och turnerat med Muse

The Big Pink bildades 2007 av Robbie Furze och Milo Cordell. Cordell är känd bland annat för sitt skivbolag Merok Label som släppt artister som Crystal Castles och The Klaxons. 

Förra sommaren var The Big Pink på besök på Arvikafestivalen. GAFFAs Daniel Magnusson gav konserten fyra av sex stjärnor i betyg:

"Frontmannen och Jim Reid-kopian Robbie Furze är precis i motsats till musiken en glad och sprallig prick. Det lyser om honom när han studsar fram och tillbaka och lyfter händerna i skyn. Aldrig har jag sett ett shoegaze-band visa sådan uppsluppen spelglädje." 

Läs hela recensionen här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA