x

Bee Gees-stjärna akut sjuk

Bee Gees-stjärna akut sjuk

De senaste månaderna har man kunnat ana att Robin Gibbs hälsa inte är den bästa. Inställda konserter och fotografier på en kraftigt avmagrad artist talar sitt tydliga språk.  

Nu bekräftar tidningen Sunday Mirror att Robin Gibbs har insjuknat i levercancer. Diagnosen kom i början av året och stjärnan har åkt ut och in på flera sjukhus sedan dess, nu senast för en vecka sedan. 

Enligt källor är Gibbs tillstånd allvarligt, och artisten vårdas nu i sitt hem av sin hustru Dwina, samt modern 91-åriga Barbara och brodern Barry som flugit över från USA.  

– Men Robin är stark, han är en fighter och får styrka från alla meddelanden från sina fans. Dwina gör allt hon kan och lämnar inte hans sida, säger en vän till Sunday Mirror. 

Gibbs har varit tvungen att ställa in två framträdanden förra månaden, men är fast besluten att skriva klart "The Titanic Requiem", ett projekt som drivs tillsammans med sin son för att hedra katastrofens offer på hundraårsdagen. 

Bee Gees upplöstes efter brodern Maurices död 2003. Bandet med superhittar som "Stayin' alive" och "Night fever" sålde över 200 miljoner skivor och bidrog till att discon blev den mest kommersiella musikgenren under 70-talet.

Förra året släpptes dokumentären "In Our Own Time" som berättar hela historien om Bee Gees. Under två timmar får man följa bandets resa från starten i England till världsgenombrottet, med kommentarer av bröderna själva. 

"Det här är en nästan två timmar lång dokumentär som är mycket sevärd för fans och för andra som bara älskar bands historier och som växt upp under tiden då Bee Gees var som störst", skrev GAFFAs Bella Hansson om filmen och gav filmen fyra av sex stjärnor. 

Recensionen hittar du här.  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA