x

Springsteen till Roskilde

Springsteen till Roskilde

Bruce Springsteen kommer till Danmark och Roskilde nästa sommar, rapporterar danska BT. Tidningen hänvisar till flera källor inom musikbranschen. Springsteen tar med sig kompbandet E Street Band när han åker på Europaturné i sommar.

Än är dock inget officiellt. Springsteens eget management vill inte bekräfta uppgifterna.

– Vi kommer inte att bekräfta något innan det officiella offentliggörandet senare denna vecka. Men vi avvisar det inte heller, säger de till BT.

Konserter i England är redan inbokade i juni och juli och resterande datum och spelställen för Springsteens Europaturné kommer fortsätt att annonseras under veckan. Förra gången Bruce Springsteen spelade här var 2009 då han gjorde tre konserter på Stockholm Stadion.

Roskildefestivalen pågår mellan den 5 – 8 juli nästa år (med uppvärmning 1 – 4 juli).

Bruce Springsteen slog igenom stort i mitten på 70-talet med albumet "Born to Run", och följde sedan upp med klassiska album som "Darkness on the Edge of Town", "The River" och "Born in the U.S.A.". 62-åringen har sålt över 120 miljoner skivor världen över samt vunnit en mängd priser, bland annat 20 Grammys, en Oscar, Polarpriset och en plats i Rock and Roll Hall of Fame. Hans senaste album, "The Promise", kom i slutet av 2010 och var en sammanställning av tidigare outgivna låtar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA