x

Gratis öl på danska konserter

Gratis öl på danska konserter

Som GAFFA tidigare skrivit är Göteborgaren Kapten Röd ute på turnévägarna med sin nya skiva "Fläcken som aldrig går bort". Den 1 december når han Köpenhamn och spelar då på Pumpehuset. Nu meddelar våra GAFFA-kollegor i Danmark att Pumpehuset bjuder på öl till de svenskar som har tagit Öresundståget till konserten, och får dessutom gratis garderob. En halvliter dansk fatöl erbjuds till de som byter in sin biljett.

Tanken bakom erbjudandet är att  förbättra samarbetet mellan Köpenhamn och Malmö. Konserten med Kapten Röd är bara ett exempel på att Malmö ofta glöms bort i turnésammanhang. Pumpehusets direktör Ronnie Hansen förklarar närmare:

– Vi vet sedan tidigare att svenskarna exporterar fantastisk musik. Vi vill att danskarna ska bli bättre på att ta sig till Malmö och lyssna på bra musik, samtidigt som vi vill att svenska turnéer i större utsträckning tar sig till Köpenhamn och Pumpehuset. 

Vidare menar Hansen att  många turnerande artister har endast Oslo, Stockholm och Köpenhamn som destinationer i Skandinavien, trots att Malmö har en livlig musikscen de med.

Konserten med Kapten Röd är bara den första av en skara konserter där Pumpehuset bjuder sina svenska besökare på öl. 

Kapten Röd befinner sig skrivande stund någonstans runt de norrländska trakterna, och spelar på Stadshuset i Sundsvall imorgon. 

Reggae-artisten är även nominerad i GAFFA-priset i kategorierna årets svenska album, årets svenska hit och årets svenska solo-artist. Gå in här för att rösta på GAFFA-priset.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA