x

Glammig supergrupp till Sweden Rock

Glammig supergrupp till Sweden Rock

Sweden Rock presenterar idag två nya akter till sommarens festival, göteborgska Graveyard och brittiska glamrockarna Slade. Därmed blir Graveyard festivalens andra svenska akt, tillsammans med Bonafide. 

Slade är i sin tur det andra brittiska bandet tillsammans med Hell. Slade kom att dominera den brittiska musikscenen under 70-talet med sin färgsprakande pop-rock'n'roll. Gruppen blev en glamrockens supergrupp och hade hela 23 singlar i engelska topp 20-listor. Hits som "My Oh My" och "Run Runaway" slog även igenom på svenska marker. Singeln "Merry Xmas Everybody" är en vanligt återkommande julfavorit i England. 

Graveyard behöver knappast någon närmare förklaring. Med hyllade albumet "Hisingen Blues" fick en allt större publik upp ögonen för gruppens 70-talssvängiga bluesrock och albumet blev bland annat nominerad i GAFFA-priset som årsbästa.  

"Hisingen Blues är en varierad platta som tar avstamp i 2007 års debut men flyttar fram låtskrivandet ett steg och låter mycket vassare och säkrare på sig själv. Det är psykedeliskt, svänger och stökar medan det samtidigt finns ett vemod i låtarna som är väldigt attraktivt", skriver GAFFAs Mathias Skeppstedt i en intervju med bandet från tidigare i år. Läs hela artikeln här. http://gaffa.se/artikel/48028 

Sweden Rock har med Slade och Graveyard nu släppt sammanlagt 14 av de cirka 70 band som ska spela på festvialen. Bland de klara artisterna finns Dimmu Borgir, Sacred Reich, Lynyrd Skynyrd och Pentagram. 

Sweden Rock äger rum 6-9 juni 2012. Biljetterna till festivalen köper du på GAFFA Live. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA