x

Kvinnligt till Sweden Rock

Kvinnligt till Sweden Rock

Dagens nya akt till Sweden Rock är brittiska hårdrocksbandet Girlschool, och är därmed den 15:e akten av festivalens 70 som presenteras.   

Girlschool bildades i slutet av 70-talet och är en av de viktigaste banden från New Wave of British Heavy Metal-scenen. Debuten "Demolition" från 1980 och uppföljaren "Hit and Run" från 1981 genererade stor uppmärksamhet med sin skitiga hårdrock och sålde guld och silver i Storbritannien och Kanada. Med de två albumen i bagaget turnerade gruppen ihop med band som Motörhead, Black Sabbath och Rush.  

Girlschool består idag av medlemmarna Kim McAuliffe (sång/gitarr), Enid Williams (bas/sång), Denise Dufort (trummor) och Jackie Chambers (gitarr). Originalsångerskan Kelly Johnson gick bort i cancer i juli 2007.  

Gruppen är aktuella med 30-årjubileumet av "Hit and Run" och firar det med en nyutgåva av albumet som släpptes i september. 

Originalutgåvan av "Hit and Run" innehåller bonuslåten "Please Don't Touch" med Motörhead, även de aktuella i nästa års upplaga av Sweden Rock. Se liveinspelningen av låten här.

Sweden Rock äger rum 6-9 juni 2012. Biljetterna till festivalen köper du på GAFFA Live.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA