x

Broadcast släpper hyllningsalbum

Broadcast släpper hyllningsalbum

Det brittiska psykedeliska synthpopbandet Broadcast planerar att släppa nytt album, rapporterar musiktidningen Under the Radar. Albumet blir en hyllning till bandets bortgångna sångerska Trish Keenan och kommer innehålla outgivna sångspår med sångerskan.

– Trish lämnade bakom sig en hel del band, demoinspelningar och sånt, och jag har gått igenom dem. Det är svårt, och jag har en relation till det på samma gång. Det är underbart, men jag känner också en känsla av förlust, säger en av bandets återstående medlemmar James Cargill.

Han avslöjar också att han arbetar med ett soundtrack till Peter Stricklands film "Berberian Sound Studio".

Det var den 14 januari som Trish Keenan avled i sviterna av lunginflammation och svininfluensa. Bandet hade då börjat arbeta på ett nytt album. Trish Keenan blev 42 år gammal.

Broadcast bildades i Birmingham 1995 och har släppt fyra album. Bandet har under sina aktiva år uppmärksammats för sin säregna musikaliska blandning, då de fört samman ett psykedeliskt 60-talssound med elektroniskt sprakande ljudväggar. Keenan hade en mycket viktig roll i gruppen. Hennes unika sångstil bidrog stort till bandets succé. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA