x

Salo-Jesus på Göta Lejon

Salo-Jesus på Göta Lejon

Tillsammans med regissören Ronny Danielsson ska Ola Salo upprepa musikalsuccén från 2008. Den 8 april 2012 har Jesus Christ Superstar premiär på Göta Lejon, än en gång med Ola Salo i huvudrollen. 

Andrew Lloyd Webbers och Tim Rices klassiska musikal utspelar sig under Jesus sista sju dagar, och har passande nog premiär på påskdagen. Musikalen har satts upp ett flertal gånger i Sverige, men Ronny Danielssons version 2008 med Ola Salo har bara satts upp en gång på Malmö Operahus. 

"Jag ser verkligen fram emot att göra Jesus Christ Superstar igen. Att få sätta upp den i Stockholm har varit en dröm, som nu äntligen blivit sann. Vi vill skapa en helt ny och unik uppsättning anpassad för Göta Lejons scen", skriver Ola Salo på The Arks Facebook.

Ola Salo och The Ark har en 20-år lång historia som popband. Med sin början i Rottne utanför Växjö, har gruppen växt till enorma proportioner och blivit en av Sveriges största pop-rockband. Med fanan i topp meddelade The Ark i december förra året att de var klara som band. "Vi känner att vi uträttat det vi skulle artistiskt och att det nu är dags att gå vidare i livet", löd den officiella förklaringen.   

I en intervju i somras förklarade medlemmarna i The Ark att de nu tänker koncentrera sig på andra saker i livet och utforska andra sidor av skapandeförmågan. Ola Salo uttryckte klart och tydligt att han inte vill vara 50 år och skaka på rumpan som Mick Jagger, utan hellre lösgöra sig från sin kropp. Men musiken, den kommer han uppenbarligen inte överge. 

– ... du vet hur man inom klassisk musik presenterar ett tema och så arbetar man med det. Man låter musiken vandra fritt. Så jag är kanske intresserad av någon slags musik som inte måste behaga en festivalpublik. Om man sitter bekvämt har man andra förutsättningar att ta till sig musik, säger Ola Salo. Du kan läsa hela intervjun här.

The Ark gjorde sin allra sista konsert 16 september. Se bildgalleri på avskedskonserten här.

Biljetter till "Jesus Christ Superstar" finns ute nu.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA