x

Grammisgalan direktsänds

Grammisgalan direktsänds

Det har gått 15 år sedan SVT senast direktsände prisgalan. Nu övertar SVT sändingsrättigheterna från TV4 (sände 1998 - 2009) och sänder tisdag den 14 februari på svt.se/PSL och senare samma kväll på SVT1. Tiderna som gäller är 17.00 respektive 22.00.

– Sveriges Television och svenskt musikliv har en nära relation och många bra samarbeten. Att vara på plats när branschen firar årets prestationer känns självklart för oss, säger Martin Österdahl, programbeställare på SVT.

Grammis är Sveriges äldsta musikpris. I år blev Robyn (bilden) den mest prisbelönade artisten med sex nomineringar och fyra vinster. Håkan Hellström kom inte långt därefter och mottog tre vinster.

Nästa års upplaga av galan leds av Ola Salo, som då är aktuell med musikalen "Jesus Christ Superstar".

– Det har alltid varit en hemlig dröm för mig att få leda en gala. Grammis är för mig musikgalornas Rolls Royce så därför var det ett enkelt val när jag blev tillfrågad att leda årets gala, säger Salo. 

Nytt för 2012 är att Grammiskategorierna Årets manliga och kvinnliga artist slopas och blir istället Årets artist. Dessutom delas den kritiserade Urban/Dance-kategorin i två och blir Årets elektro/dans och Årets hiphop/soul. Årets musikvideo återinförs och en specialjury kommer rösta fram Årets grupp.

Grammisgalan 2012 äger rum på Kungliga Operan. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA