x

Bon Iver till Way Out West

Bon Iver till Way Out West

Sedan en tid tillbaka har Way Out West haft en nedräkning på sin hemsida. När denna nådde noll öppnade sig sidan på nytt och klart stod att Bon Iver är redo för Slottsskogen och Göteborg, 2012.

Bon Ivers andra fullängdare, en självbetitlad sådan, har gått igenom en rad hyllningar världen över. GAFFAs Özgür Kurtoglu ville inte vara sämre och belönade skivan med fem av sex stjärnor:

"'Bon Iver' är i sin tur fullvuxet, starkt, stolt och som spritter av livsglädje. Det är en varm titt bakåt i tiden på något som aldrig kommer tillbaka men som alltid kommer vara en del av en själv. Fröet Bon Iver sådde med sin tysta debut är idag ett vackert träd som redan står i full blom, med grenar som växt ut från indie-musikens folk- och pop- och rocklutningar och medgörligt givit plats åt allt som Justin Vernon med sitt band vill att 'Bon Iver' ska vara. Och om 'Bon Iver' är bara en enda sak är det makalöst vackert." Läs hela recensionen här

Justin Vernon, mannen bakom Bon Iver, slog igenom 2007 med debutalbumet "For Emma, Forever Ago". Majoriteten av skivan spelades in under tre månader i en avlägsen stuga i Wisconsin. Justin Vernon har under det senaste året samarbetat med bland andra Kanye West och James Blake. Båda uppträdde på årets Way Out West-festival.

Way Out West 2012 sker 9 – 11 augusti. 2011 års festival bjöd på akter som: PrincePulpRobynTiëstoThåströmFleet FoxesJenny Wilson och The Hives.

Se GAFFAs specialsida för Way Out West 2011.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA