x

Nicki Minaj klar med uppföljare

Nicki Minaj klar med uppföljare

Den trinidadisk-amerikanska rapparen och sångerskan Nicki Minaj är klar med sitt andra studioalbum. Det har fått namnet "Pink Friday: Roman Reloaded".

Den 28-åriga Nicki Minaj har på bästa Lil Wayne-manér lyckats skapa en smart hajp kring sig själv med hjälp av några solida mixtapes och en rad gästspel hos framstående kollegor som Drake, Kanye West och Weezy.

Hennes debutalbum belönades med två av sex stjärnor av GAFFAs Ametist Azordegan.

"Albumet Pink Friday blandar synthpop, jungle, RnB och skev electronica. Det finns tecken på att hon kan rappa, men hur pass bra framgår aldrig i det lilla utrymme som ges åt rappen. Det finns tecken på att hon kan sjunga, men hur väl hinner heller inte bli tydligt i virrvarret. Till och med hennes sound blir otydligt i röran." Läs hela recensionen här.

Nicki Minaj är hip-hop och r'n'b-sångerskan som annars lyckats ta sig in överst på Billboard Hot Rap Songs-listan med låten "Your Love", vilket gör henne till den första kvinnliga artisten ensam i toppen sedan 2002.

Även om titeln "Pink Friday: Roman Reloaded" kanske låter som en sorts stöld av koncept från Rihannas "Good Girl Gone Bad" (2007), som följdes av "Good Girl Gone Bad - Reloaded" (2008) innehållandes några nya låtar, så är det här frågan om ett nytt och riktigt studioalbum från Nicki Minaj.

"Pink Friday: Roman Reloaded" släpps på alla hjärtans dag den 14 februari.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA