x

Björk till Roskilde

Björk till Roskilde

Idag meddelar Roskildefestivalen att Björk är klar för sommarens evenemang. Tillsammans med Bruce Springsteen (enligt Springsteens hemsida) utgör de två av festivalens cirka 170 akter som spelar mellan 5 och 8 juli 2012.

I oktober släppte Björk "Biophilia", som är både ett album och en samling applikationer för iPad och iPhone, där den bakomliggande idéen är att sammankoppla natur, musik och vetenskap. 

Sedan debutalbumet "Debut" från 1993 har den säregna stjärnan sålt över 20 miljoner album. Fyra Brit Awards, fyra MTV Music Awards och Polar Music Prize 2010 är bara några av priserna som trängs på artistens hylla. I slutet av augusti mottog Björk dessutom AIM Awards för sitt enastående bidrag till musiken. Motiveringen löd: 

"Det är mycket spännande att hedra en så originell talang som Björk. Hon har konstant bevisat att arbetet med den oberoende musiksektorn kan röna framgång både kommersiellt och hos kritiker. Hennes arbete med "One Little Indian" är ett bra exempel på hur samarbeten med olika konstnärer kan resultera i exceptionell musik." 

Björk kommer förutom att spela på Roskildefestivalen i sommar även uppträda på festivaler i Spanien, Portugal, Polen och Ryssland.  

Roskildefestivalen äger rum  5 – 8 juli 2012 med uppvärmning 1 – 4 juli. Biljetter säljs, med start imorgon, via GAFFA.se/live


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA