x

GAFFA och Spotify ingår samarbete

GAFFA och Spotify ingår samarbete

Den prisvinnande digitala musiktjänsten Spotify lanserade i dag en ny version av deras mjukvara som ger deras användare tillgång till många nya inspirationskällor i form av Apps. 

GAFFA har ingått ett avtal med Spotify om en App som ger användaren möjlighet att ta steget direkt från rekommendationer, recensioner och nyheter till att höra musiken. Eller få relevant innehåll som spellistor, konsertinfo och nyheter presenterade till den aktuella musiken de hör på Spotify.

GAFFAs App lanseras på nya Spotify Platform som presenterades under en presskonferens i New York idag. Spotify Platform gör det möjligt för utvalda partners att utveckla engagerande musikbaserade applikationer, som kan nås av miljoner Spotify-användare genom nya App Finder.

Avtalet med Spotify täcker Sverige, Danmark och Norge. För GAFFA är samarbetet en viktig del av medieföretagets nordiska expansion. Robert Borges, CEO på GAFFA säger:

– Framtiden är här och den är fantastisk. En jukebox med inbyggd GAFFA är både den inspirationskälla och det filter användarna behöver i den oöverskådliga strömmen av ny musik till följd av den digitala revolutionen. Ett samarbete med en cool musiktjänst som Spotify är en fantastisk chans att sprida GAFFAs varumärke på den nordiska marknaden.

Daniel Ek, CEO och grundare av Spotify, kommenterar: 

– Idag blir Spotify en musikplattform genom lanseringen av verkligt integrerade apps från de bästa och mest innovativa företagen inne i Spotify. Vi har arbetat nära med GAFFA för att skapa en unik app som tillför ännu mer kul och sociala musikupplevelser till Spotify.

Spotify Platform blir tillgänglig för samtliga användare i december och GAFFA är första svenska musikmedia med en Spotify-App.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA