x

Eldkvarn har redan sålt guld

Eldkvarn har redan sålt guld

Eldkvarns nya album "De berömdas aveny" har bara funnits ute i några veckor. Men redan nu har det sålt guld – över 20 000 exemplar.

Albumet är Eldkvarns 24:e i ordningen och bandet är just nu ute på en jubileumsturné för att fira att de spelat tillsammans i 40 år.

"Guldyran var hög i logen i går kväll vid Eldkvarns spelning i Uppsala. Anledning? Eldkvarns nya skiva De Berömdas Aveny har redan sålt guld. Vi konstaterade att det var några år sedan vi senast fick en gyllene skiva och korkade upp champagnen och sköljde ner med öl och whiskey", hälsar Plura Jonsson i ett pressmeddelande.

I en intervju med GAFFA nyligen gav Plura sin syn på att släppa musik i fysiskt format.

– Jag satt och pratade med Mauro för ett par timmar sedan och han sa: "Va fan ska man göra skivor för nu för tiden? De säljer ju ingenting, det är bara en massa jobb". Men så tycker jag inte att det är för Eldkvarn. Nu senast släppte vi samlingsskivan "Stans bästa band" för att rida på Så mycket bättre-vågen och den sålde dubbel platina.

Guld- och platinacertifikat delas ut av skivbolagens egen branschorganisation IFPI. För guld ligger antalet sålda album på 20 000 och för platina 40 000.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA