x

bob hund till Emmaboda

bob hund till Emmaboda

Snart har helgen vecka 48 tagit slut. bob hund firar detta med att presentera ett releasedatum för nästa skiva. På gruppens officiella facebook-sida berättar de samtidigt att Emmabodafestivalen under nästa år blir några hundar rikare:

"Vårt nya album kommer den 14 feb 2012 och vi spelar på Emmabodafestivalen i sommar" 

Emmaboda-spelningen har ännu inte bekräftats från festivalens håll, men bob hund länkar till en annan Facebooksida som går under titeln "bob hund på Emmabodafestivalen 2012".

Tidigare i veckan hade den nya dokumentären om bob hund, "bob hund: filmen", smygpremiär i Malmö och GAFFAs Jonas Appelqvist fick se vad han kallade ett "tidstypiskt dokument":

"Thomas Öberg säger det fint i inledningen av filmen: 'I början när vi började, då spelade trummorna så fort de kunde, gitarrerna spelade på de högsta tonerna och synthen tjöt och jag var tvungen att sjunga jättehögt för att ens höras. Nu är det inte så längre.' Och det är dagens sanning. Idag är bob hund ett band som kan dra ner tempo och vara lyhört. Filmen går stick i stäv med denna approach." Läs hela recensionen här.

Under 2012 firar bob hund 20 år som band. Det nästkommande albumet blir också ett jubileum med nyskrivet material.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA