x

Bon Iver till Roskilde

Bon Iver till Roskilde

Bon Iver är klar för Roskilde 2012. Skandinaverna kan inte få nog av amerikanen som under förra veckan även blev klar för Way Out West.

Mannen bakom Bon Iver, Justin Vernon, kan se tillbaka på ett lyckat 2011. Hans senaste och självbetitlade album utseddes av GAFFAs skribentkår till årets album och för några veckor sedan gjorde han, med band, en bejublad konsert rakt framför GAFFAs Özgür Kurtoglus ögon:

"Att nio personer som så friskt byter instrument, inte bara med varandra men också för att framföra sina låtar med minutiös perfektion och med exakt rätt verktyg och hjälpmedel, är en upplevelse i sig. Inte en enda not faller bort, ingenting överdrivs på det tröttsamma sätt som alltid leder till ett plattfall någonstans i gränslandet mellan parodi och klyscha; varenda slag på klockspelen hör lika mycket till den ljudbild Bon Iver som grupp vill skapa som de vid första anblick främmande oljudsattackerna som ändå istället för att bli en audiell ansträngning lotsar fram sångerna till ett stillsamt slut utan undantag. Det är ett band som fungerar som en maskin med sådana finstämda nerver att de lyckas trycka ur sig låtarna med rå elegans, oavsett vilken vinkel de väljer att se de från." Till recensionen.

Roskilde-festivalen sker 2012 mellan 30 juni – 4 juli och har sedan tidigare bokat till sig Björk. Även Bruce Springsteen ska vara klar enligt artistens hemsida.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA