x

Laleh till P3 Guld

Laleh till P3 Guld

I dag presenteras den sista akten till P3 Guld-galan, och det är ingen mindre än "Så mycket bättre"-aktuella Laleh. På galan i januari kommer hon att framföra världspremiären av låten "Some Die Young", den första låten att släppas från hennes kommande album "Sjung".

Albumet, som släpps den 25 januari och är det fjärde i ordningen, följs sedan upp av en stor Sverigeturné i mars och april.

Laleh har gjort succé i "Så mycket bättre" på TV4. Sångerskans versioner av Tomas Ledins "Just nu", Eva Dahlgrens "Ängeln i rummet" och Timbuktus "Alla vill till himmelen" låg alla under ett tag topp tre på Itunes-listan, som samlar de mest nedladdade låtarna just nu.

Laleh Pourkarim är en musiker och skådespelerska som uppmärksammades för sin roll i filmen "Jalla! Jalla!" (2000). Den 5 februari 2005 kom hennes första singel, "Invisible (My Song)". Hennes andra singel, "Live Tomorrow", blev en stor hit och slog rekord på Tracks-listan. 2005 var också året hon uppträdde på P3 Guld för första gången.

2006 gav Laleh ut albumet "Prinsessor" och i början av 2009 kom hennes tredje album, "Me and Simon".

I morgon avslöjas vilka artister som blivit nominerade till P3 Guld.

Galan sänds den 21 januari från Lisebergshallen i Göteborg, först direkt i P3 kl 20.03 och sedan i SVT1 samma kväll kl 21.00. Programledare är Salem Al Fakir.

Lyssna på Lalehs version av E-Types "Here I Go Again" från tv-programmet "Så mycket bättre" här:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA