x

Inget nygammalt från Queen

Inget nygammalt från Queen

GAFFA har tidigare skrivit om Brian May och Roger Taylors planer om att släppa ett album med tidigare outgivet material från Queen. Bland annat hade de två börjat damma av gamla demoinspelningar och önskade även släppa en uppföljare till "We Will Rock You".

Nu verkar emellertid planerna ligga på is, enligt Ultimate Classic Rocks. Roger Taylor förklarar:

– Jag måste säga som det är, det blir inget album. Det finns helt enkelt inte tillräckligt med material och det sista jag vill är att presentera bottenskrap. Men det finns onekligen en del bra låtar som Freddie spelade in med Michael Jackson som jag och Brian arbetar med istället. Så någon gång, vid rätt tillfälle, kommer de låtarna se dagens ljus. Det rör sig om intressant material som förmodligen kommer ut nästa år, säger Roger Taylor.

Taylor är för närvarande aktuell med att sitta jury i talangtävlingen "Queen Extravaganza", där det ska väljas ut en grupp musiker med syfte att hålla Queens fana uppe.

Freddie Mercury gick bort  den 24 november 1991. GAFFA uppmärksammade hans bortgång med ett längre porträtt på stjärnan:

"Queens plats i rockhistorien är odiskutabel, men det talangfulla bandet hade aldrig blivit en av världens största arenarockband om det inte hade varit för den flamboyanta sångaren med den kraftfulla stämman, som räckte väl över fyra oktaver, och hans stora ambitioner."

Till artikeln: Freddie Mercury – kungen av Queen 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA