x

Göteborgs nya musikscen tar form

Göteborgs nya musikscen tar form

– Vi vill ändå behålla Pustervikskänslan, deklarerar Johan "Redtop" Larsson och ser ut över en lokal, som liknar mer ett industriområde än en plats för allsköns musik.

Han är en av tre som håller i Pusterviks nya musiksatsning. Kortfattat går den ut på att där Pusterviksteatern tidigare huserade placeras den stora scenen, andra våningen får en restaurang och en mindre scen, foajén snyggas upp, men behåller soppköket och utsidan målas om. Hela ansiktslyftningen förväntas vara klar i slutet av april.

Lokalen med den stora scenen kommer att rymma cirka 750 personer. Planerna är i nuläget att, i likhet med Debaser Medis i Stockholm, placera en bar mittemot scenen där också golvet höjs upp.

– En plats för oss lite äldre, menar Johan Larsson, som även förklarar att nya Pustervik har för avsikt att bli något bredare musikaliskt sett.

– Kanske lite bredare än vad vi egentligen vill, men inte för breda. Vi kommer väl egentligen att bjuda på det mesta utom metal, då sådana event oftast kräver "all ages", och vi har inga planer att göra det här till en ungdomsgård, säger Johan Larsson.

Den stora lokalen står även med balkonger på vänster och höger sida. Tanken är att man ska göra balkongen mittemot scenen djupare och sätta upp ett stort draperi för möjligheten att skärma av.

Även om det i nuläget inte är spikat lutar det åt att lokalen, efter restaureringen, kommer att gå under namnet Pustervik, kort och gott.

En total upprustning är inte gratis, men fastighetsägaren Jerker Almgren är i nuläget förtegen om vad kalaset går på.

– Vi har valt att hålla det hemligt tills vidare, säger han till GAFFA.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA