x

The Ark ger ut live-dvd

The Ark ger ut live-dvd

I februari släpps en live-dvd med The Arks sista spelning på Peace & Love i somras. Konserten var en del av gruppens avskedsturné som 16 september nådde sin avslutning på Gröna Lund, i Stockholm. Dvd:n ges ut i samarbete med Peace & Love, Borlängefestivalen som The Ark har hunnit besöka hela sex gånger. Bandet spelade redan på den första upplagan 1999.

Sommarens konsert gjordes tillsammans med stråkensemblen Dalasinfoniettan. GAFFA var på plats och recenserade gruppens bombastiska hej då till Borlänge-publiken:

"För att vara ett avsked sköts det kliniskt och där faller också själva idén. På något sätt vill man väl att det ska kännas lite extra och inte bara bli ett best of-soundtrack till inövade statements. Men man kan inte ställa vid sidan gruppens stora underhållningsvärde. Även om känslorna är fastlåsta vid det uppstyrda blir det här aldrig tråkigt. Det är som att se en småtrevlig kärlekskomedi utan de mest uppenbara klyschorna. Jag vill gärna inte säga att "det puttrar på", men det är lite så det känns. En stabil monolog med uppbackning. The Ark har tagit ännu ett farväl." Till recensionen.

Låtlistan för kvällen såg ut som följande:

1. Absolutely No Decorum

2. Clamour For Glamour

3. Breaking Up With God

4. One Of Us Is Gonna Die Young

5. Father Of A Son

6. Superstar

7. Stay With Me

8. Let Your Body Decide

9. Prayer For The Weekend

10. It Takes A Fool To Remain Sane

11. The Apokalypse Is Over

12. The Worrying Kind

13. Calleth You, Commeth I

Dvd:n släpps 15 februari. Tio procent av dess intäkter går till Barncancerfonden.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA