x

Drake till Stockholm

Drake till Stockholm

En av musikscenens för närvarande mest omtalade rappare beger sig till Sverige och Stockholm i april. Drake släppte albumet "Take Care" i november i år. En skiva som följde upp hans succé från 2010, genombrottsalbumet "Thank Me Later". Med den klev han upp på Billboardlistans förstaplats, då den i USA sålde nästan en halv miljon exemplar under en veckas tid.

Med "Take Care" har han utvecklat sin så kallade emorap. GAFFAs Özgür Kurtoglu var dock, i sin recension av skivan, noga med att poängtera att han knappast är ensam på tronen:

"Är Drake först med att ägna sig åt det så idiotiskt döpta "emorap", egentligen? Nej. Är hans förmåga att förmedla hans innerligaste känslor och mest personliga reflektioner överlägset bäst? Nej, långt ifrån. Är det Drake tillsammans med en minst sagt imponerande gästlista skapar på Take Care banbrytande och originellt? Nej, faktiskt inte.

Men, sättet han håller sig på, självförtroendet han visar upp, anpassningen till alla olika stämningar och framförandet på albumets bästa låtar är på en nivå många andra inte kan nå i dagsläget, eller överhuvudtaget." Till recensionen.

Den 15 april når Drake Globen i Stockholm. Biljetter till konserten släpps på måndag, 12 december.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA