x

Musikhjälpen presenterar artister

Musikhjälpen presenterar artister

Under fem dagar ska Musikhjälpen i år hinna med nästan 50 liveuppträdanden. Det är rekord för insamlingsprojektet som i år håller till på Gustaf Adolfs Torg i Göteborg.

Följande artister och band besöker i år glasburen:

Adam Tensta – En av våra mest älskade och populära hiphop-artister. Musikhjälpen-veteran. 
Amy Diamond – Jönköpings främsta som gjort resan från barnstjärna till fullfjädrad artist. Och dessutom hunnit med att utbilda sig till frisör!
Anders Flanders Enmansorkester – Anders Flanders var ena halvan av bandet Detektivbyrån och har numera egen soloorkester.
Anna Järvinen – Tog sin musikkarriär till en högre nivå med albumet Annas Tredje, vilket ledde till att hon fick äran att tolka Patti Smith när Polarpriset delades ut. Dessutom nominerad i kategorin Årets pop i P3 Guld. 
Anna Ternheim – Har spelat in senaste skivan i USA med namnkunniga amerikanska musiker. Ska i början av 2012 ut på en omfattande Europaturné.  
Big Fox – Hon är den finstämda pianisten på creddiga bolaget Hybris. 
Bluest Eye – Musikhjälpen är mycket stolta över att få premiära Bluest Eye, Asha Alis nya projekt.  
Caviar Days – Flummigt och alldeles underbart. Jobbar med Mats Björke från Mando Diao. Dessutom är tjejerna i bandet systrar och det är ju något speciellt med syskon i band. 
Chris Medina – American Idol-deltagare med en av årets mest spelade låtar i ryggen. 
Dr Alban – Vår mest älskade, rappande tandläkare. Fick sin kultstatus för alltid fastslagen när han härom året gästade Robyns spelning på Way Out West. 
Eric Saade – Tog Globen med storm i våras då han vann svenska uttagningen till Eurovision Song Contest.
Erik Hassle – Har jobbat med inga mindre än Kent på senaste släppet. Musikhjälpenveteran, var med redan första året i Malmö och lämnade inte ett öga torrt då han spelade Hurtful akustiskt.  
Far & Son med Lilla Lovis – Duon består av Frej Larsson (Slagsmålsklubben, Maskinen) och Simon Gärdenfors (serietecknare, Las Palmas). I buren kommer de dessutom vara uppbackade av Lilla Lovis. 
Felix Zenger  Human Beatbox-kille med över 30 miljoner views på Youtube. 
Femtastic – Reggaekollektivet med stort R. Kommer i glasburen vara tio kvinnor starka.  
Fibes, Oh Fibes! –  Musikhjälpenveteraner som alltid bjuder på något alldeles extra. Speciella planer för årets spelning smids i detta nu.
Grunden Band – Musikhjälpenhjältar! Ska för första gången spela live i glasburen med ny sångerska. 
Hoffmaestro – Ett av Sveriges just nu största band. Gör i år dessutom en Musikhjälpen-hit tillsammans med hela Sverige. 
Idolvinnaren – Vi väntar med spänning på att få veta om det blir Robin eller Amanda som hälsar på i glasburen. 
Jennie Abrahamson – Fullfjädrad låtskrivare. Har en stämma samt en musikalitet som gör vem som helst illgrön av avund.
JJ – Hypnotisk popduo som mixar den finaste, moderna popen med otaliga hiphop-influsenser. JJ, eller Elin Kastlander och Joakim Benon, är nominerade i kategorin årets pop i P3 Guld.  
Jonathan Johansson – Uppriktig, innerlig pop som berör det kallaste av hjärtan. Har gjort ett av P3 Guld-historens vackraste framträdanden. 
José González – En av världens kändaste och mest uppskattade göteborgare. 
Kapten Röd – Ett av årets stora genombrott. P3 Guld-nominerad som Årets artist samt för Guldmicken, priset som ges till årets bästa liveakt. 
Klubbkören – Malmöfenomen som tolkar klubbmusik på ett alldeles eget sätt. Gjorde succé i Malmö ifjol och är tillbaka på allmän begäran. 
Linda Sundblad – Lambretta-sångerskan som gick solo och visade vad hon verkligen går för. 
Linnea Henriksson – Har skrivit stålande poplåtar tillsammans med ingen mindre än Orup. 
Linnea Olsson – Linnea spelar cello som ingen annan. Bygger låtar med loopar och lämnar ingen oberörd. Spelade tidigare i år förband till Ane Brun. 
Little Dragon – Hon kombinerar sväng med värme och tar sig tid från sin världserövring för att gästa oss. 
Looptroop Rockers med Spiderdogs – Looptroop Rockers bjuder på ett specialset i år och har tagit med sig supersvängiga Spiderdogs.  
Malmö United – Består av Calaisa, Gaby and the Guns, Tingsek. En insamlingsturné som är för bra för att vara sann. Gör flera nedslag i södra Sverige till förmån för Musikhjälpen.  
Millencolin – Ett av alla band som är större utomlands än på hemmaplan. Firar snart tjugo år som band. 
Mofeta & Jerre – Hiphopduo med en twist. Sjukt aktuella med nya skivan Briljanter och Smaragder. Har dessutom lyckats provocera Fredrik Strage så till den milda grad att han ägnade bandets genombrottslåt Bättre i Berlin en hel krönika. 
Mohammed Ali – Musikhjälpenfavoriter som i våras albumdebuterade med skivan Vi där låten Postkodmiljonär fick ordentlig snurr på P3. Är nominerade i kategorin Årets hiphop på P3 Guldgalan. 
Moto Boy – Sjunger alltid hjärtat ur sig och fick ifjol Musikhjälpens personal och publik att börja gråta. 
Movits! – Norrlands, för att inte säga Sveriges, svängigaste trio. Har skördat stora framgångar i USA.   
MRTN – Ny svensk danssensation! MRTN:s parhäst är Robyns trummis Povel Olsson så räkna med taktfasta beats. 
The Naima Train – Hon har haft ögonen på sig sen sitt sensationella framträdande i förra årets Musikhjälpen och håller i detta nu på att spela in sitt album.  
Newkid – Uddevallas finest. P3 Guld-nominerad som Årets nykomling. 
Peshi – En av Sveriges främsta mc's premiärspelar nytt material i buren. Hon har skyhöga förväntningar på sig som kommer att infrias. 
Plura Jonsson – Eldkvarns frontfigur och numera även en av Sveriges mest uppskattade tv-kockar.
Spiders – Framtidshopp och tillika bredbent rock från Göteborg bestående av medlemmar från Graveyard, Whichcraft och Madamm.  
Takida – Ånges storheter som går på som en ångvält och tar land efter land med storm. 
Ulrik Munther – Vann Lilla Melodifestivalen och släppte tidigt i höstas sin solodebut. Uppträdde i somras på Allsång på Skansen. 
Weeping Willows – Sveriges innerligaste och vackraste herrar.  

Årets tema är "Alla flickor har rätt att gå i skolan". Musikhjälpen sänds dygnet runt i P3 och SVT Play med start måndag 12 december och slut 18 december.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA