x

Talib Kweli på Sverigebesök

Talib Kweli på Sverigebesök

Med årets släpp "Gutter Rainbows" i bakfickan gör sig Talib Kweli redo för en tur i Sverige. Först ut är en spelning på Nalen i Stockholm  den 27 februari och dagen efter det Malmö som får stå värd på Babel.

Talib Kweli har ingått i en drös olika konstellationer och samarbetat med bland andra Mos Def i början av sin karriär, till Dead Prez, Kanye West och Pharrell Williams på senare tid.   

Kweli anses vara en av de mest framstående rapparna inom undergroundscenen och skivan "Train of Thought" från 2000 med DJ Hi-Tek ses som en klassiker. De två, som går under namnet Reflection Eternal, spelade på Way Out West 2010 och fick GAFFAs Daniel Magnusson att utdela fem stjärnor i betyg: 

"Det är lätt att älska Talib Kweli. Han går sin egen väg, låter sig inte toppstyras eller bli ännu en fattig del av MTV Cribs. Och han slår för närvarande precis alla på fingrarna när det kommer till att spotta rhymes." Läs hela liverecensionen här.

Tidigare i år släppte Talib Kweli sin femte platta som soloartist, "Gutter Rainbows" som sålde 19 000 exemplar i USA på endast ett par veckor. GAFFAs Ametist Azordegan skrev följande om skivan:

"Talib Kweli är som en fin gungstol som gått i arv i generationer. Gungstolen som har en identifierbar doft, vars trä är av bästa hållbara kvalité, du känner igen gunget, och ljudet den ger ifrån sig är numera en bekant ton som förfinats genom åren." Läs hela recensionen här.

Biljetterna till spelningarna släpps måndag 12 december.

"I'm On One" från "Gutter Rainbows"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA