x

Spotify-radion uppdateras

Spotify-radion uppdateras

Spotify rundar av ett händelserikt år med att lansera en ny version av tjänstens radiofunktion. Bland annat ska användarupplevelsen bli behagligare och smartare genom att rekommendera låtar på ett effektivare sätt än tidigare.  

På internetkonferensen Le Web beskrev bolagets vd, Daniel Ek, tjänsten som en konkurrent till nätradiostationen Pandora.

– Den är snarlik Pandora, men man kan hoppa över hur många låtar man vill och skapa ett obegränsat antal radiostationer, sa Daniel Ek enligt E24.

Radiotjänsten kommer att vara tillgänglig både för gratisanvändarna och för de som betalar Unlimited och Premium. 

För endast några veckor senare gick Spotify ut med lanseringen av Spotify Platform, där GAFFA kommer att ingå. Steget mellan artiklar, recensioner, musiknyheter till att höra den aktuella musiken blir därmed kortare än någonsin. Detsamma gäller även det omvända, då man kan få konsertinformation och liknande direkt när man lyssnar på sin favoritartist. 

– En jukebox med inbyggd GAFFA är både den inspirationskälla och det filter användarna behöver i den oöverskådliga strömmen av ny musik till följd av den digitala revolutionen, säger GAFFAs CEO Robert Borges.
Läs hela artikeln här.

Spotify har idag över tio miljoner registrerade användare som har tillgång till över 15 miljoner låtar på nätet. Tjänsten lanserades nyligen i USA och finns nu i tolv länder. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA