x

Kent på turné

Kent på turné

Nästa sommar drar Kent på Skandinavienturné, där de bland annat spelar på festivalerna Peace & Love och Putte i Parken. Ett nytt album, med titeln "Jag är inte rädd för mörkret", är även planerat att släppas i april nästa år. Albumet är inspelat i Frankrike och blir blir bandets tionde i ordningen.

– Vi ville göra en samling sånger där bara de bästa melodierna platsade. Stolt, hoppfullt och befriat (nåja, nästan) från självömkan. Vi ville återigen använda oss av den enhet vi är när vi spelar magiska låtar tillsammans i ett rum. Ni kommer älska det! hälsar bandet på sin hemsida.

Det nya albumet följer upp "En plats i solen" från 2010. En skiva som belönades med tre av sex stjärnor av GAFFA med motiveringen:

"'En plats i solen' känns som en sista minuten-resa. En spontan idé. Tanken om att det får gå lite som det går och slutresultatet blir varken fullt tillfredställande eller mardrömslikt. Lite som en Svenssontripp utan trygghet." Läs hela recensionen här.

Kent tog form i Eskilstuna i början av 90-talet. Först gick de under namnet Jones & Giftet, bytte 1992 till Havsänglar och året därefter döpte de om sig till Kent. Gruppen slog igenom stort med albumet "Verkligen" och singeln "Kräm". Med mer än 2,3 miljoner sålda album räknas Kent till ett av Sveriges största rockband.

Sommarens turné drar igång på Peace & Love i Borlänge den 29 juni.

Turnéplan:
29 juni – Borlänge – Peace & Love
30 juni – Hamar (Norge) – Hamar Music Festival
6 juli – Karlstad – Putte i parken
13 juli – Stavern (Norge) – Stavern Festivalen
14 juli – Göteborg – Trädgårdsföreningen
4 augusti – Oslo (Norge) – Operataket
9 augusti – Skanderborg (Danmark) – Smukfest 2012
17 augusti – Ålesund (Norge) – Jugendfest
21 augusti – Åbo (Finland) – Slottsfestival

Fler datum tillkommer.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA