x

Jónsi gör soundtrack

Jónsi gör soundtrack

Imorgon släpps soundtracket till filmen "We Bought a Zoo", musik skapad av isländske Jónsi. Jónsi är främst känd som frontman i Sigur Rós och som prisvinnare i förra årets Nordic Music Prize för sitt soloalbum "Go". 

Filmen "We Bought a Zoo" är Cameron Crowes skapelse. Filmregissören är känd sedan tidigare för sitt arbete med filmer som "Almost Famous" och "Vanilla Sky". 

Crowe och Sigur Rós är långt ifrån obekanta, då tre av bandets låtar fick vara med i "Vanilla Sky". Att Jónsi erbjöds rollen som ansvarig för soundtracket var därför naturlig. 

– Jónsi anlände från Island med sin leksakskeyboard och med ett idéfyllt huvud. På bara en vecka skrev han ihop flera teman som kom att reflektera allt vi hade hoppats på. I hans musik fanns alla upp- och nedgångar och passionerade utfyllnader som finns med i filmen, och vi insåg att cirkeln kring filmen nu var sluten, säger filmregissören på Jónsis hemsida.  

Cameron uppmanade Matt Damon, Scarlett Johansson och de andra skådespelarna att lyssna på material från Sigur Rós och Jónsi.

– Musiken blev på kort tid en del av filmens DNA, säger Cameron.  

"We Bought a Zoo" består av 15 spår, bland annat några från albumet "Go" samt Sigur Rós "Hoppípolla". 

Förhandslyssna på soundtracket här: http://www1.rollingstone.com/hearitnow/player/zoo.html 

I morgon klockan 19.00 står Jónsi och Cameron på Union Square i New York och gör en fråga svar-session om samarbetet. Eventet kommer att sändas live och streamas här nedan klockan 01.00 på onsdag i Sverige.

Watch live streaming video from weboughtazoo at livestream.com

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA