x

Nytt släpp från Radiohead

Nytt släpp från Radiohead

 Den 19 december släpper Radiohead de tidigare outgivna låtarna "The Daily Mail" och "Staircase". Låtarna spelades in i samband med albumet "The King of Limbs" enligt At Ease, och framfördes på BBC:s livesession "From the Basement" tidigare i år. Låtarna kommer även vara med i live-dvdn av sessionen, som släpps samma dag.

"The King of Limbs" är bandets åttonde album och släpptes i februari 2011. GAFFAs David Winsnes gav skivan betyget fem av sex stjärnor med motiveringen "konst i populärmusikformat":

"Give Up The Ghost sammanfattar ett album som behandlar vår progress, där Yorke kryptiskt sjunger att det är våra misstag som definierar och driver oss framåt. Lotusen växer ur dyn, precis som vi människor. Britterna har även applicerat detta synsätt på låtstrukturerna. Alla åtta spår är repetitiva och evolverar i styrka."
Läs hela recensionen här. 

Tidigare i år meddelade sångaren Thom Yorke att bandet går in i studion i januari för att spela in material till en ny platta. 

Till sommaren kommer Radiohead till Europa och spelar i Italien och Tyskland. Spelningen närmast Sverige kommer vara slutkonserten i Berlin den 6:e juli.

Radiohead –The Daily Mail

Radiohead – Staircase


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA