x

The Stone Roses tecknar skivkontrakt

The Stone Roses tecknar skivkontrakt

Skivbolaget Universal Records har skrivit kontrakt med The Stone Roses för att ge ut Manchester-gruppens kommande album i alla länder utom USA. Där är det i stället Sony-ägda Columbia Records som har kontrakterat bandet.

Enligt NME har The Stone Roses spelat in nya låtar under repetitionerna inför nästa års konserter, där de bland annat är klara för Hultsfredsfestivalen nästa sommar.

Det nya albumet blir det första sedan 1994, då gruppen släppte sin andra skiva "Second Coming".

The Stone Roses bildades 1985 i Manchester ur spillrorna av bandet English Rose av de två frontfigurerna Ian Brown (sång) och John Squire (gitarr). Efter några års harvande på Manchesters lokala musikscen skrev de i slutet av 1988 skivkontrakt med Silvertone Records och fick ett mindre genombrott med singeln "Elephant Stone". Den brittiska musikpressen började också visa intresse för bandet, och när debutalbumet "The Stone Roses" gavs ut i maj 1989 fick det enorm uppmärksamhet och mycket bra kritik. Skivan följdes av de framgångsrika singlarna "Fool's Gold" och "One Love" och gruppen blev frontfigurer i den så kallade Madchesterscenen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA