x

Blue For Two är tillbaka

Blue For Two är tillbaka

Blue For Two är snart åter skivaktuella. Den Göteborgsbaserade gruppen, med Freddie Wadling på sång, släpper albumet "Tune the Piano and Hand Me a Razor" 6 februari. Två smakprov från den kommande skivan kan höras här nedan.

Under den senare delen av 1980-talet och den första hälften av 90-talet var Blue For Two ett av de dominerande banden på den svenska alternativscenen. Gruppen bildades redan 1984, som ett samarbete mellan musikern och producenten Henryk Lipp och mångkonstnären Freddie Wadling.

Till den kommande plattan har man använt sig av en rad olika sessionmusiker och Christoffer Berg bistår med trummaskin och diverse synthar.

De flesta låtarna har jammats fram i studion, varpå Wadling har improviserat fram texterna. I ett mail understryker Henryk Lipp att man har gått tillväga på liknande sätt som i fallet med gamla jazz- och blues-inspelningar: "Förutsättningslöst och utan skyddsnät."

Förutom eget material bär "Tune the Piano and Hand Me a Razor" på tre tolkningar. Låtar som i original är signerade John Mayall, Larry Fischer och Bo Diddley.

"Tune the Piano and Hand Me a Razor"s låtlista är som följer:

1. Cherokee Dance

2. Lion's Den

3. Dark Rising

4. Derailroaded

5. Riot Without Reason

6. Ugly Child

7. Living For Today

8. Crawler

9. I'm Your Witch Doctor

10. We Don't Dance

Lyssna på de två smakproven "Living for Today" och "Lion's Den":

Blue For Two - Living For Today by Kning Disk

Blue For Two - Lion's Den by Kning Disk

Freddie Wadling släppte tidigare i år albumet "With a Licence to Kill". En skiva där han tolkar James Bond-låtar. Läs GAFFAs recension här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA