x

Sveriges Radio i streamingtjänster

Sveriges Radio i streamingtjänster

Sveriges Radio ska under ett år lägga ut ett urval av program på musiktjänsterna Spotify och Wimp. Bland annat handlar det om program som "Cirkus Kiev", "Christer i P3", "Sist med de senaste med Annika Lantz" som omfattas av testet.

Tomas Granryd, kanalansvarig för P3, menar att satsningen är ett sätt att göra materialet tillgänglig för alla lyssnare.

Cilla Benkö, vice vd på Sveriges Radio utvecklar resonemanget.

– Vi vill att vårt innehåll ska vara tillgängligt för publiken där den finns därför att alla har rätt att ta del av vårt innehåll. Den publik som inte kommer till oss måste vi möta på andra plattformar. Detta är en naturlig utveckling för ett medieföretag som så starkt präglas av både trovärdighet och förnyelse, säger Benkö i ett pressmeddelande.

Runt 700 ljudklipp kommer att läggas upp på Spotify och Wimp och således nå ytterligare tre miljoner svenskar utöver de sju miljoner som lyssnar via Sveriges Radios egna kanaler. 

Övriga program som omfattas i testet är "Brunchrapporten", "Deluxe", "Ligga med P3", "Tankesmedjan", "Lilla Al-Fadji", "Mammas Nya Kille", "Sommar i P1" och "Ekots lördagsintervju".


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA