x

”Jag kommer rocka varenda jävel”

”Jag kommer rocka varenda jävel”

I ett videoklipp från en studiosession i september avslöjade den Los Angeles-bördige rapparen Game titeln på sitt kommande album: "Soundtrack to Chaos", trots att han knappt börjat arbeta på det ännu. På sina fyra tidigare skivor har West Coast-rapparen kritiserats för att ofta namndroppa och hänvisa till diverse hiphop-legender.

– Jag har egentligen bara gjort en låt än så länge, men jag kan berätta att det inte kommer finnas några gästartister och inte heller något namndroppande. På mitt sista album med Interscope (Games skivbolag, red. anm.) vill jag bevisa att alla kritiker och haters har fel. Så jag kommer inte att droppa ett enda namn. Inte ens mitt eget.

Games senaste skiva "The R.E.D. Album" kom i augusti och gick rakt in på Billboardlistans förstaplats. I december kommer han till Sverige för tre spelningar i Stockholm, Göteborg och Malmö.

– Och jag kommer att rocka varenda en av dem jävlarna. Publiken kan förvänta sig samma sak som jag gjorde förra gången, förutom med ny musik från "The R.E.D. Album".

För ungefär ett år sedan gjorde du en konsert i Uppsala som bara varade i 34 minuter. Brukar du hålla dina spelningar korta?

– Det beror på hur mycket pengar arrangören betalar mig. Detta är något fansen aldrig förstår: ibland när du bokas som artist behöver du bara göra en halvtimme. Jag spelar inte längre än vad jag får betalt för. Det är som du, du jobbar väl inte övertid på ditt jobb gratis, eller hur?

Jag är praktikant, så egentligen gör jag allt gratis.

– Men jag är ingen praktikant inom hiphop. Det fanns en tid i min karriär då jag turnerade runt i världen med Snoop i flera månader och inte fick en krona betalt för det. Men det var då och det här är nu. Jag har barn att ta hand om, och jag känner egentligen inte till någon som jobbar över gratis. Om det står i mitt kontrakt att jag bara måste göra 20 till 30 minuter, så gör jag bara 20 till 30 minuter. Men detta känner fansen naturligtvis inte till. Det här är business.

Game har passerat 30-årsstrecket och har nuförtiden nya prioriteringar.

– Jag har en familj att ta hand om, massa vänner, ett stort entourage, flera hus och bilar. När jag var yngre sprang jag bara runt och köpte saker, nu måste jag vara ekonomiskt smart och stabil.

Game spelar i Malmö, Stockholm och Göteborg den 17, 18 respektive 19 december.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA